Stavanger Dykkerklubb

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk

Header stav DK.jpg

Stavanger Dykkerklubb
ParkeringI gate
BesøksadresseSkipsbyggergata 2B
Postadresse4085, Hundvåg
TelefonStyret
Hjemmesidestavangerdykk.com
E-postStyret
Facebookfacebook.com/stavangerdykk
Twittertwitter.com/stavangerdk
Organisasjonsnummer883 884 752
Posisjon58.982747 N, 5.735169 E
Klubbdykk
OnsdagAvreise kl 19.00
SøndagAvreise kl 11.00
Gassfylling
GassutvalgLuft, Nitrox, Trimix, Argon
Luftbank på 300bar X 6 X 50 Liter
Merknader til gassfyllingKun til medlemmer


Historie

Stavanger Dykkerklubb (SDK) ble stiftet i 1983. SDK er en klubb basert på frivillighet og dugnad.

Om Stavanger dykkerklubb

Ved utgangen av 2009 var vi 122 medlemmer. Det har i alle år vært stor aktivitet i klubben. I de siste årene har aktiviteten vært så høy at vi tør påstå at vi er en av de mest aktive dykkerklubbene i Norge. Dykkerloggen for 2009 viste 379 klubbturer og 1769 klubbdykk. Vi har en godt miljø og har medlemmer i de fleste aldersgrupper. Interessene varierer og inkluderer bl.a. vrakdykking, undervannsfoto, undervannsjakt, kamskjellplukking og teknisk dykking. Stavanger Dykkerklubb er en av Norges mest aktive dykkerklubber, og hadde pr i 2009 flere offisielle klubbdykk/turer enn antall dager i året.

Hva driver vi med?

SDK har som formål å legge til rette for at medlemmene skal kunne utføre sportsdykking på en sikker måte, uten å utsette seg selv eller andre for fare. Vi prøver også å kombinere dykkingen med andre ting, som f.eks marinarkeologi i samarbeid med Sjøfartsmuseet. Akvariene til Lundsvågen Naturskole blir også jevnlig supplert med dyrearter.

Hvor holder vi til?

SDK har holdt til i et gammelt sjøhus ved Buøykaien (Skipsbyggergata 2B) i 17 år. Det er brukt mye penger og dugnadstimer på stedet. Vi har i dag et klubblokale som vi er stolte av og som dekker vårt behov. Klubbhuset er et fint samlingssted for medlemmene, her er det daglig noen innom. Huset ligger ypperlig til med kai og båt rett utenfor. Det er bare å hoppe i utstyret og ta båten ut til avtalt dykkeplass.

Når reiser vi ut og dykker?

Vi har i utgangspunktet faste klubbdykk med avreise disse tidene: Onsdag - kl 19.00 Søndag - kl 11.00. Oppmøte en time før avreise.

Disse klubbdykkene er hovedkjernen i SDK’s aktiviteter. Meld interesse i vår FB-gruppe ( https://www.facebook.com/groups/sdkmedlem/ )slik man vet om noen planlegger å stille da man ikke er garantert oppmøte. Gruppen er åpen for ikke-betalende medlemmer også (evt ta kontakt med oss via vår Facebookside).


I tillegg har SDK som målsetting at det skal foretas en klubbtur som strekker seg over min. 1 dag annenhver måned. Steder som Kvitsøy, Vikaholmen fyr ved Skudeneshavn, Flekkefjord og firmahytter i Ryfylke er gjengangere. De siste årene har vi utvidet horisonten og reist på 1 ukes liveabord i Rødehavet.

Hvordan komme i kontakt med klubben?

Klubbens daglige kommunikasjon foregår på Facebook. Du finner klubbsiden her facebook.com/stavangerdykk, der kan du også be om å bli med i medlemsgruppen,

Hvordan gjennomføres klubbdykkene?

På klubbdykkene brukes en 24 fots Westcruiser. Denne har en marsjfart på ca 15 knop, og har god lasteplass til dykkerutstyr og dykkere.

Hvorfor bør du bli medlem av Stavanger Dykkerklubb?

SDK er den største ikke-kommersielle dykkeklubb i området. Sportsdykkere i Stavanger fortjener muligheten til å være en del av et aktivt og kunnskapsrikt dykkemiljø uten å være utsatt for kjøpepress. De fortjener også muligheten til å selv være med på å utforme miljøet.

På SDKs klubbhus er det aktivitet nesten hver dag. Medlemmene har eget nøkkelkort til lokalene og kan fylle luft på sine dykkerflasker når det måtte passe. SDK eier en flott dykkebåt som har stor aksjonsradius med hensyn på dykkemål. Dette er en stor ressurs for klubbens medlemmer. SDK har mange samarbeidpartnere (bl.a Stavanger Museum, Lundsvågen Naturskole og Engøyholmen kystkultur senter) som setter stor pris på klubbens arbeid. Klubben har en stamme av aktive og kunnskapsrike dykkere som kan ta seg av ferske dykkere. Klubben har mange ressurspersoner som sammen har evnen til å innlede nye spennende samarbeid, samt planlegging av prosjekter og reiser

Hvis du er lei av kommersiell dykking der alle skal tjene penger på deg, så er du hjertelig velkommen hos oss, uansett dykkererfaring.

Dykkesteder

Dykkesteder som ofte besøkes er blant annet Nesodtangen, Humpebrygga og klubbrevet Pyntesundet.

Komplett liste finner du under Kategori:Stavanger.

En rekke steder har ennå ikke fått sin side på Dykkepedia. Våre frivillige jobber med saken.

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når pekeren din er over kartet, vil scrolling endre zoom-nivå.
  • Full-skjerm med symbol i øvre høyre hjørnet.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn på det.
  • For de kart med flere kartlag, kan du velge i øvre høyre hjørnet hvilket du vil se.
  • Mer om hvordan opprette kart her.