Sjøtrollet Dykkerklubb

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Sjøtrollet Dykkerklubb
Hjemmesidesjotrollet.no
E-postpost@sjotrollet.no
Facebookgruppe
Klubbdykk
Onsdagkl 18
Søndagandre og fjerde i mnd kl 10
Gassfylling

Sjøtrollet Dykkerklubb ble stiftet 24. mai 1990 av instruktører/dykkeledere ved Norges Dykkerhøyskole for å skape et aktivt dykkemiljø rundt skolen. I dag er klubben en uavhengig, ikke-kommersiell dykkerklubb, åpen for alle dykkere med gyldig dykkersertifikat. Dykkerhøyskolen la ned virksomheten i 2000. Klubben ledes av et styre bestående av fem personer som velges på årsmøtet. Styremedlemmene er aktive dykkere i klubben.

Sjøtrollet Dykkerklubb har to hovedformål:

1. Å gi medlemmene muligheter til trygg og sikker dykking, og å gi informasjon i dykkerelaterte emner. 2. Å utvikle seg selv og sine medlemmer slik at den kan tilby stadig mer givende dykking, og bygge opp om medlemmenes interesse.


Sjøtrollet Dykkerklubb er en aktiv dykkerklubb med stabil dykkeaktivitet hele året. Vi har faste klubbdykk hver onsdag kl. 18.30 og andre og fjerde søndag i måneden kl. 10.00. I sommermånedene, dvs. fra begynnelsen av mai til midten av september er fremmøtested på Fagerstrand Brygge. Resten av året er fremmøtested på Helikopterplassen ved Drøbak Marina. Det meste av klubbens dykking foregår fra båt i området fra Drøbak til Nesodden.

Klubbens båt er en 30 fots livbåt med plass til tolv dykkere. Båten har et stort styrhus med varmeovn, så når det er kaldt og surt ute tar vi på tørrdrakten her inne. Varmeovnen gjør det dessuten varmt og deilig inne om vinteren, slik at vi raskt får varmen i kroppen igjen etter dykket. Om bord i båten har vi også et stormkjøkken og som regel koker vi pølser som selges etter dykkingen.

I tillegg til de faste klubbdykkene avtaler medlemmene også turer seg imellom til både inn- og utland. Mange av disse turene er beskrevet under Artikler. Om sommeren arrangerer vi famileturer, der familie og venner kan være med på en spennende tur med bading, grilling og mulighet for å undersøke havets rariteter. Her kan du lese en rapport om familieturene vi hadde i 2008. Klubben har en samarbeidsavtale med Oslo Sportsdykkeklubb, som gjør at vi kan delta på deres arrangementer til medlemspriser.

Klubben har medlemmer i alle aldre og de aller mest aktive dykker mer enn 100 dykk pr. år. Ved utgangen av 2009 var vi 53 medlemmer. Vi har ikke faste medlemsmøter, men noen ganger inviterer vi til temakvelder med dykkerelatert program. Eksempler på slike aktiviteter kan være tur i trykktanken på Ullevål eller kurs i bildebehandling av undervannsbilder.


Medlemskap i Sjøtrollet Dykkerklubb koster for tiden kr 400,- per år. Dette inkluderer følgende:

Klubbens nyhetsbrev, TAREbrev på e-post Info om dykketurer, møter og sosiale arrangementer Stemmerett på årsmøtet Medlemspriser på dykking med klubbens båt Rett til å kjøpe klippekort til bruk ved dykking med klubbens båt Tilgang til medlemslisten, dvs ca 50 mer eller mindre aktive dykkere som du kan ringe til når du trenger noen å dykke med Mulighet for å komme med ønske om ekstraturer med Sjøtrollet Medlemspriser på arrangementer til Oslo Sportsdykkeklubb