Eidsvoll Dykkeklubb

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Eidsvoll Dykkeklubb
PostadressePostboks 25, 2081 EIDSVOLL
Telefon95071672
Hjemmesidehttp://idrett.speaker.no/organisation.asp?id=54156
E-postleder@eidsvoll-dk.no
Facebookhttp://www.facebook.com/group.php?gid=2363348355
Posisjon60.330456 N, 11.261609 E
Klubbdykk
Gassfylling

For snart 40 år siden samlet en gjeng karer seg i Eidsvoll. De var alle interessert i dykking og målet var å starte en dykkeklubb, resultatet ble Eidsvoll Dykkeklubb, dette var 17. November 1966. Nå er Eidsvoll Dykkeklubb en aktiv klubb med i underkant av 100 medlemmer, jenter og gutter mellom 7 og 65 år. Dette gjør at EDK er en av landets eldste og største klubber, på tross av at vi holder til på indre østlandet langt unna saltvann. Dette kan vi takke trofaste og aktive medlemmer for, som er både CMAS og PADI dykkere. Med flittig bruk av Hurdalsjøen, Vorma og klubbens buss klarer vi å holde aktiviteten på et godt nivå. Helgene bruker vi på dykketurer. Vi drar ofte nedover til Oslofjorden eller til Vestlandet.

Som lokale dykkermål kan vi nevne D/S Døhlen, en dampbåt som ligger i Vorma ved utløpet fra Mjøsa. Dølen er et skikkelig Donald Duck vrak. I det samme området har vi Vega, Duen og Industri. Her er det også mulig å dra opp en eller annen lake.

I Hurdalsjøen har vi hatt egen UV - Orienteringsløype. Det ble her arrangert Nordisk mesterskap i UV - Orientering i 1975, 1980 og 1985, en idrett der vi har hatt en norsk kongepokal og nordiske mestere gjennom tidene. Det har også vært representanter fra klubben med i NM i UV jakt og finnesvømming.

Klubben har også arrangert NM i finnesvømming 3 ganger. Vi har også en sterk tradisjon med deltagelse i 'Vikerfossen ut' arrangert av Nøkken Dykkeklubb. Med flere seire både individuelt og for lag. Vi stiller også opp de mange lokale arrangementene i distriktet med beredskapsdykkere når det trengs. Klubben var tidligere ofte med på søk etter forulykkede, og fikk etterhvert veldig god kompetanse innen dette området.


Når vi ikke dykker bruker vi svømmehallen i Eidsvoll. Der har vi trening eller kurs tre dager i uka, da blir det alt fra oppvarming i badstua til undervannsrugby og øvelser. Vi arrangerer minst ett fridykkerkurs og ett sportsdykkerkurs i året, og har dykkelederkurs, søkskurs, båtførerprøven og andre type kurs med jevne mellomrom.

Når vi ikke befinner oss i det våte element har vi tilholdssted i klubbhuset ved Hjeraveien. Innimellom har vi besøk av eksterne foredragsholdere som forteller om dykking eller dykkerelaterte emner som kan utvide dykkeraktiviteten til klubben og for den enkelte dykker.


På utstyrsfronten har vi egen buss som frakter oss til de beste dykkerstedene. På henger bak bussen har vi en 18 fots Hårek som tar over der bussen ikke kan gå lenger. Vi har også en litt mindre aluminiumsbåt, som står til disposisjon for våre medlemmer. Kompressor deler vi med brannvesenet, og alle medlemmene i klubben fyller gratis luft der. Klubben har også ett 3D ekkolodd til fri benyttelse av klubbens medlemmer.


Klubbens administrasjon består av et styre, en tur og arrangementkomite som tar seg av det praktiske rundt turene, og kontaktpersoner innen emner som fridykking, sikkerhet, utdanning og trening og konkurranse.

Klubben har også hatt flere representanter i NDF. For å holde medlemmene våre oppdaterte har vi en dykkeravis, EDK Avisa, som kommer ut jevnlig.

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når pekeren din er over kartet, vil scrolling endre zoom-nivå.
  • Full-skjerm med symbol i øvre høyre hjørnet.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn på det.
  • For de kart med flere kartlag, kan du velge i øvre høyre hjørnet hvilket du vil se.
  • Mer om hvordan opprette kart her.