Isla de Margarita

Fra dykkepedia.com
Revisjon per 31. mai 2010 kl. 21:51 av >Andreas
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Litt om plassen

Oversikt.jpg


Isla de Margarita (helt til høyre på bilde )er en øy like utenfor Venezuela. Karibiens svar på mallorca er det noen som sier, men jeg har vært begge plasser og Karibien er vel hakket bedre tenker jeg. Det skal også være bra å dykke på de andre øyene i området, spesielt Los Rouckes.

Det meste av regnet på Margarita faller fra november til januar. Temperaturene endrer seg ikke spesielt mye i løpet av året. Det er turister på øya hele tiden, men spesielt omkring jul og påske er det vanskelig for venezuelanere å komme til.

Jeg var der i slutten av februar. Det er 330 000 innbyggere på øya, de fleste fattige, men absolutt ikke noen triste folk av den grunn. Her blir det bare morro.

Hvordan komme seg dit

I vår høyteknologiske hverdag så er det en lett og kjapp manøver å komme seg til denne paradisøya. Du må noe tidlig opp, men fortvil ikke, du kan sove videre på flyet. Jeg tok fly til Frankfurt, ventet en time der og fortsatte med Condor direkte til øya. En rimelig behagelig tur, men husk å ta med mat på flyet. Turen over atlanteren tar 10 timer. Fikk stort sett bare sukkerbrød på flyet og du kan regne med beina har lyst å røre på seg etter tre-fire brød.

En annen ting som også er greit å ta med; DOLLAR. Denne valutaen har de ikke der, men ønsker den svært gjerne. Det er et stor svart marked der og myndighetene ser langt gjennom fingrene på svartebørshandel. Skal du handle noe, får du en pris i Dollar og en i den lokale Bolivars. Dollarprisen er selvsagt noen lavere. (prute, prute)

Overnatting er ikke en avskrekkende affære. Vi bodde på østsiden av øya, på Playa del Aqua, på dette hotellet : Hotel Costa Linda Beach. Betalte 360 kr pr natt og det var med en sinnsyk god frokost.

Dykking

Margarita.jpg


Så var det dykking på planen. Vi brukte et lite dykkersenter som lå like ved hotellet. De het Enomis Divers. Her fikk vi prutet ned dykketur til 50$. Mat og drikke var inklusivt samt leie av utstyr og to dykk. I ettertid er det kommet flere dykkesentre. Eze DiveCenter er ett av dem og kan anbefales. Man dykker ved en liten øy utenfor som heter Los Frailes. (se bilde over) En halvtimes båttur hver vei, så det tar hele dagen Los Frailles har mye artig liv rundt seg. Det som fasinerte meg mest var fisken som blåser seg opp. (Se bile under)Blaasefisk.jpg

Den er å se i Nemo-filmen og ble en del større etter at dette bilde ble tatt. Ellers så var det veldig mange arter å se. Ta med kamera så blir har du minner for livet. Sikten var vel ca 30++ når vi dykket, og veldig blått hav. Noen skygger fulgte oss hele tiden, men de kom ikke så nært at jeg så hva det var.Opp fra dypet.jpg

Så var dagen over og vi kom oss i båten og hjem. Margarita er en utrolig fin og frodig øy. Anbefales absolutt på det sterkeste. En betaler kanskje litt mer enn hvis man drar til Sharm, men en lever veldig billig der borte.

Det er mange dykkesentre der, men jeg valgte Eze Divercenter fordi jeg kjente fyren fra før. Aquanauts er også et bra senter. Begge plasser snakker de engelsk.

Ha en fin tur.

Lurt å huske på

Når en drar på tur til Margarita så kan det være lurt å huske på :


- Ta med medisin mot diare

- Ha alltid litt kontanter på deg, det er ofte en lokal skatt på flyreiser

- Ikke krangle med politiet, gi dem heller 20 Bolivars, så ordner alt seg.

- Bruk helbukse når du dykker. Utrolig skarpe kanter på bunnen og en del piggdyr.

- Ta med gammelt utstyr (maske, snorkel) De kjøper det gjerne av deg når du reiser.

- De snakker ikke engelsk..iallefall ikke der jeg var.

- DRIKK ikke vannet...ikke puss tennna i det heller.

- Ikke krangle med den lokale kjøpmannen, vakten er bevepnet og bruker våpen med glede.

- Bo på østsiden av øya, da vestsiden er ørken.

- Ta en tur i mangroveskogene

- Ta med Dollar, evt. Euro. Alt jeg brukte av penger vekslet jeg svart fra dollar til Bolivars.

 Hadde med meg ca 1000 Dollar bort. Da fikk jeg 5 Bolivars på en god dag pr 10 Dollar, hvor den lokale
 kursen som du får i minibank (Visa) er 2.3 Det er vekslere over alt, MEN ikke la deg lure av 
 dem som maser om å få vekse på flyplassen, de gir dårlig kurs.