Tørrdrakter

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk

Draktmaterialer

Gummi

Dette blir fortsatt brukt i noen grad, brukes som oftest av folk i redningstjeneste og folk som dykker i hasardiøse miljøer.

Neopren

Dette har vært den vanligste tørrdrakten og har fortsatt en stor andel av markedet. Fordeler med neopren er at det er en god del isolasjon i neoprenen selv, så det kreves ikkee så mye undertøy/vams. Problemet med neopren er jo at det er nesten som en veldig kompakt svamp med gassbobler, disse komprimeres jo dypere du kommer. Drakten blir altså tynnere jo dypere du kommer. Disse draktene er også stive i forhold til komprimert neopren og trilaminatsdrakter.

  • 7-8mm Neopren

Komprimert neopren

Komprimert neopren er nesten det samme som neopren, men her er neoprenen allerede komprimert så, det blir ikke noe/lite forskjell jo dypere du kommer. Dette krever mer isolasjon enn en "vanlig" neoprendrakt.

  • 2-4mm Neopren


Trilaminat

Dette er en drakttype som det blir bare mer og mere av. Bevegeligheten i disse draktene er i en egen klasse. De er veldig slitesterke og tåler som oftest mer juling enn neoprendrakter. Problemet her er at man trenger mye isolasjon, og det krever en god vams, for å opprettholde bevegeligheten. Siden det ikke er noe luftrom i selve drakten så vil ikke oppdriften forandre seg under dykket, dermed er det lettere å holde god oppdriftskontroll.

  • nylon / butylgummi / nylon

Lenker til produsenter

Andys Drysuit

Aqualung

Bare Importør i Norge: Dykkersport

Beuchat

DUI

Hunter

Kallweit

Northern Diver

Otter

Protec

Santi

Seatex

Typhoon

Ursuit

Viking

WaterProof

Draktgass

Ved dykking med helium-holdige gasser som trimix, bruker man gjerne Argon som draktgass. Helium har en veldig høy varmeledningsevne, noe som medfører høy nedkjøling. Argon har derimot en mye lave varmeledningsevne, noe som gjør at Argon-gass gjerne brukes som draktgass ved dykking i kalde omgivelser. Luft brukes også mye som draktgass, og det er uenighet omkring hvor stor forskjell det er mellom Argon og luft i praksis.