Elsero

Fra Dykkepedia
Revisjon per 3. mai 2006 kl. 15:40 av Wikimatt (diskusjon) (Dykkeplassen)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Foto: Bård S.
Foto: Bård S.
Foto: Bård S.
Foto: Bård S.

Intro

Fra DIN medlem Bård:

Hei. Etter forespørsel om Elsero og hvordan finne fram til vrakene legger jeg ut en dykkebeskrivelse.

Adkomst

Fra sentrum kjører du utover bryggen mot sandviken, i krysset før første tunnel tar du av til venstre mot Måseskjæret. Du følger sandviksveien helt til endes til du treffer bommen. Veien svinger da ned til venstre til noen gamle sjøboder og båter, parker her på egnet område.

Ihopp

Inni kroken er det en slipp, med trapp ned i vannet, gjør ihopp og ilandstigning her. Herfra blir det overflatesvømming ut av bukten/marinaen og til høyre bort til selve Elsero sjøbad. Ved den blå bygningen som stikker litt utver sjøen(Elsero sjøbad) er det dags for nedstigning, for dobbeltsjekking ser du etter noen gamle, hvite, T-formete taufester i berget...svømmeturen tar omtrent 5-10min Pass på å ha passe avstand til land slik at du treffer bunnen på 10 meter omtrent under deg. Vi gikk ned akkurat ved bygningen og traff vrakene etter kun noen få frog-kicks der nede.

Dykkeplassen

Kan være uoversiktelig, men det er to eller tre vrak ved siden av hverandre, hvor to av de er greie. Penetrering vet jeg fint lite om her, men kan aldri tenke meg at det er noe sjakktrekk...noen andre her på forumet som kan si noe om dette? Vrakene er såpass høye at man med fordel kan forlate horisontaltrimmen til vrakene er funnet slik at skallen din ikke ender inn i skutesiden

Dette er en ekte skipskirkegård. Skrogene, for det er skjelden noe mer igjen, er senket her av et firma som kjøpte og høgde gamle båter. Jeg vil si vrakene ligger lenger inne i bukten en vist på kartet. Hvis en går i vannet på sørsiden av kaien til Byggmakker vil en møte vraket av en lekter helt oppe i fjæresteinene. Fra enden av lektere kan en se tre skrog som ligger langs med fjellveggen.Det inderste treskroget er mye nedbrutt. På utsiden ligger to stålskrog og litt utenfor der igjen ligger et skrog til. Det ligger også et lekter skrog på andre siden av bukten og i midten ligger noen hauger med kjetting som holdt vraket av Königsberg på plass mens det lå kantret der en periode under krigen.

Sikt

Dette er i en bukt og området er dekket av silt og leire, derfor er sikten her konstant dårlig. I mange år har det jo vært kloakk utslipp her og min far forteller om gamledager da de badet på Elsro og måtte skyve glontene til sides. . Ellers har det vært mye metallindustri i bukten og fiske mottak som sikkert har dumpet sin andel fy-fy ting her så... ikke grav for mye i slammet

Andre ting i området

Det skal ligge noen lektere, fat og granater i området, men de fant ikke jeg og vet heller ikke hvor de er.

Ellers har jeg lagt ved noen bilder fra dagens dykk, vi var mye plaget med silt slik at mange bilder ble veldig dårlig